Telekung

Wednesday, March 11, 2015

Masalah Haid Tidak Teratur

Assalamualaikum,

Secara jujurnya, saya merupakan salah seorang yang mengalami masalah period tidak teratur. Saya percaya, wanita yang mengalami masalah ini pasti akan rasa rendah diri dan sedikit kecewa bila mengalami masalah ini terutama sekali mereka yang telah berkahwin.

Jika waktu remaja atau sebelum berkahwin, boleh dikatakan saya gembira juga bila kitaran haid tak teratur ni. Saya tak anggap ianya sebagai satu masalah pun, malah saya happy sebab tak perlu mengalami period pain setiap bulan dan jika bernasib baik, saya dapat berpuasa penuh di bulan Ramadhan. Hehehe.



Tapi bila dah berumah tangga ni... baru lah nak belajar faham tubuh sendiri. Baru lah nak ambil tau kenapa kitaran haid tak teratur ni dikatakan satu masalah.

Kenapa penting sangat kitaran haid normal?

Wanita yang telah berkahwin, sudah semestinya tak sabar untuk menimang cahaya mata. Tapi, bila kitaran haid tak teratur, bagaimana pula kita nak merancang? Walaupun di farmasi luar sana ada menjual test strip untuk menentukan waktu subur, tapi berapa lama pula kita nak bergantung pada test strip. Dah la mahal... T_____T


So, akhirnya saya mencuba sendiri produk Shaklee. Saya ambil produk yang membantu kesuburan wanita iaitu Alfalfa dan GLA Complex.

Awalnya saya sendiri tak berapa yakin keberkesanannya sebab tak jadi apa-apa pun lepas makan. Ada yang kata, lepas makan Alfalfa terus keluar darah haid, whatsoever. Tambahan pula saya ni kejap makan, kejap tak. Tak konsisten langsung! Tapi bila fikir balik, macam mana lah nak berkesan kalau tak konsisten.


So, beberapa bulan lepas saya cuba konsisten makan Alafalfa dan GLA Complex. Without fail saya makan hari-hari. Alhamdulillah dah dua bulan period saya datang on time. Waktu bulan pertama datang period, ingat nak kongsi cerita ni tapi bukti belum kukuh lagi. Tapi bila dah bulan kedua period datang pada waktu yang sepatutnya datang, baru lah saya percaya ikhtiar saya berjaya. Semua pun dengan izin Allah.

Kita tunggu dan lihat pula update bulan depan. Siapa tahu, perut ini bakal berisi? Hiks~

*****

Dapatkan produk kesuburan Shaklee dari saya. Konsultasi adalah PERCUMA untuk semua pelanggan saya.

Shaklee Independent Distributor
Nadhira
0137319472

Monday, March 9, 2015

Promosi Shaklee Bulan Mac 2015

Assalamualaikum semua,

Promosi ESP kembali lagi. Kali ni offer lebih menarik iaitu anda boleh pilih sama ada ingin membeli 6 tong ESP dan dapat satu tong PERCUMA.

atau pun...

Beli dua tong ESP dan dapat DISKAUN sebanyak 5%. Jimat banyak juga tu kan?

Selain daripada ESP, ada produk lain juga yang dipilih untuk promosi bulan ni iaitu Zinc Complex dan Vita-Lea for Children.

Buat ibu-ibu yang berpantang atau pun mereka yang mengalami masalah rambut gugur, memang saya cadangkan sangat-sangat untuk grab offer bulan ni.

ESP dan Zinc sangat membantu anda mengatasi masalah rambut gugur.

Dan ESP dan Zinc juga bantu untuk mempercepatkan luka bersalin sembuh.


Info selanjutnya tentang Zinc akan saya ceritakan lebih detail di entry akan datang. 

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan harga promosi di bulan ini. Jangan lepaskan peluang bulan ini kerana dengar cerita start April, harga produk Shaklee juga akan naik kerana GST.