Thursday, November 6, 2014

OMEGAGUARD Terbukti Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Harap kawan-kawan semua sihat hendaknya. Hari ini saya nak berkongsi promosi Shaklee bulan November... yang paling menarik sekali ialah bulan ni pun ada promosi berganda (double promotion)... apa dia?

Beli 6 percuma 1 atau beli 2 dan dapatkan 5% diskaun!!

Apakah produk bertuah itu?


Semestinya OMEGA GUARD! Produk minyak ikan yang terbaik di dunia...

Apakah kepentingan OmegaGuard?

OmegaGuard membantu mengurangkan risiko penyakit jantung*. Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut, tapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi sendi. Ini kerana OmegaGuard mengandungi sumber asid lemak omega-3 semulajadi iaitu eicosapentaenoic (EPA) dan docosa-pentaenoic acid (DHA) serta alpha linolenic and stearidonic acid (ALA).

Tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan EPA dan DHA sendiri, maka kita perlu mengambil makanan atau suplemen yang mengandungi sumber EPA dan DHA. Oleh itu, saya sangat sarankan anda untuk mengambil OmegaGuard dalam diet harian anda.

Pengambilan 3 biji softgels mengandungi 1,000mg asid lemak omega-3 iaitu termasuk 545mg EPA, 360mg DHA dan 95mg asid lemak lain seperti ALA.

Perbandingan OmegaGuard Shaklee dengan produk lain di pasaran

Apakah manfaat yang boleh diperolehi daripada OmegaGuard?

  1. Sangat bagus untuk perkembangan minda dan otak. Khasiat DHA yang terkandung dalam Omega Guard dapat dinikmati oleh bayi sejak dalam kandungan lagi jika ibu-ibu mengambilnya sewaktu mengandung. Ia kemudian dapat diteruskan menerusi penyusuan susu ibu jika ibu menyusu mengambilnya. Apabila mencecah umur satu tahun, Omega Guard boleh dicampurkan ke dalam susu atau makanan kanak-kanak.
  2. Baik untuk perkembangan memori dan fokus. Omega Guard adalah supplement yang sangat sesuai untuk orang yang mudah lupa atau hilang fokus kerana ia membantu dalam meningkatkan daya ingatan kita.
  3. Menyokong kesihatan kardiovaskular. Asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard merupakan asid lemak yang penting dalam membantu memastikan jantung, arteri dan salur darah sentiasa berada dalam keadaan sihat dan tidak tersumbat. Omega Guard membantu merendahkan paras trigliserida dalam badan lalu merendahkan risiko daripada terkena penyakit jantung ataupun stroke.
  4. Mengawal paras kolestrol. Omega Guard juga bertindak untuk melawan kolestrol jahat (LDL). Ia akan mengurangkan kandungan kolestrol jahat dalam darah dan meningkatkan bilangan kolestrol baik.
  5. Mengurangkan sakit sendi. Salah satu manfaat Omega Guard ialah ia juga bersifat anti-radang. Banyak kajian menunjukkan supplemen minyak ikan (EPA+DHA) amat bermanfaat dalam mengurangkan kebas dan keradangan pada sendi dan seterusnya membantu dalam merawat rheumatoid arthritis.
  6. Mengurangkan gejala asthma. Memandangkan Omega 3 amat baik untuk melawan radang, maka pengambilan minyak ikan Omega Guard dapat membantu mengurangkan gejala selsema, asthma ataupun radang paru-paru.
  7. Menguraikan lemak. Omega Guard mencegah pengumpulan lemak pada badan dan seterusnya mengelakkan masalah obesiti. Kerana ini OmegaGuard juga merupakan salah satu produk yang disarankan untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan selain lecithin.
  8. Memelihara kesihatan kulit. Omega Guard dapat membantu melicinkan kulit dan membantu memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis dan lain-lain.
Banyak kebaikan dan manfaatnya kan? Maka, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan OmegaGuard dengan harga istimewa ini. 

Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian, hubungi saya terus melalui Whatsapp atau Telegram ke 0137319472.

Shaklee Independent Distributor
Nadhira ♥
013-7319472

No comments:

Post a Comment