Saturday, April 20, 2019

Nourah Hilang!


Yesterday was Good Friday. Since Singapore cuti, my sister, kak Fau yang duduk kat Singapore balik KL.

So, semalam dia kata nak bawa anak-anak dia pergi Petrosains kat KLCC, dia ajak Nourah sekali. Of course lah Nourah was happily agree to join.
Yang pergi was kak Fau, her two sons, Ika and Nourah. I didn’t follow because… well I’m still on my pantang (kononnya. lol).

You know… I have this bad habit of always thinking something bad will happen.
Macam selalu berfikiran negative lah. Sometimes melampau juga lah fikiran tu. Well, I like to say that I am extra careful. :P

Whenever Nourah keluar with anyone other than my husband or I, mesti paranoid semacam. Tapi since Nourah suka nak jalan-jalan especially with her cousins, kesian lah pula kalau tak bagi dia ikut kan. So, ok lah… I put all my bad thoughts away.
Keluar before 12pm after maghrib, baru lah diorang balik dari KLCC.

Diorang masuk bilik je suddenly my sister asked me, “Nad… tadi ada tak rasa something? Something like motherly instinct?”

Dalam hati I was like, kenapa pula kakak aku ni? Nervous kejap. Tapi still sengih-sengih tanya, “Kenapa? Apa yang dah terjadi?”

“Tadi Nourah hilang kejap.”

Ya Allah… tak tau nak rasa apa bila kakak cakap macam tu. But I’m pretty sure diorang pun lagi lah rasa gelabah bila dapat tau Nourah hilang.

So, kakak cerita bila found out Nourah tak ada, dia and Ika went separate ways cari Nourah. While Ika pergi every level, kakak pun terus cari security officer nak tanya kalau ada dapat report budak hilang. Tak ada.
Then kakak dengan security officer tu pergi ke concierge tanya kat sana pula kalau ada dapat report. Pun tak ada.

Bila kakak nak sambung cari, suddenly that security officer lari panggil kakak nak bagitau diorang baru dapat report ada jumpa budak.
Alhamdulillah, memang betul diorang jumpa Nourah. 

Ika tengok Nourah nangis pun dia nangis sekali. Dah la hilang kat KLCC dengan ramai foreigner lagi. Tapi kalau hilang kat Midvalley atau One Utama lagi lah boleh meraung mungkin. Those two were huuuuuge malls.

So sekarang ni, tengah fikir nak beli leash untuk Nourah ke tak. Well, kalau nak diikutkan pengalaman sendiri memang lately bila berjalan dengan Nourah dia suka wandering around sendiri. Tau-tau je dia jauh kat belakang, stop kat mana-mana kedai lah yang dia nampak menarik.

Risau tau tak! Sigh.

2 comments: