Telekung

Wednesday, December 21, 2016

2nd Pregnancy Journey: 38 Weeks ++

Assalamualaikum dan hi everyone!

Seminggu dua tak update blog ni, rasa macam rindu pula nak bercerita. Hihihi.
Boleh kata busy juga la sebenarnya. Busy mempersiapkan diri dan barang-barang untuk dibawa ke hospital, busy kemas rumah sebelum rumah ditinggalkan lama-lama nanti. Tambah pula sekarang kan dah cuti sekolah. Hujung minggu ada wedding saudara mara lagi.

Bila balik rumah tu, dia punya penat makan masa berhari-hari nak hilang. Dah serupa macam jetlag pergi travel jauh-jauh je. Hahaha.

Hari ni tak ada cerita menarik sangat. Cuma nak update saja yang minggu ni dah masuk minggu ke-38. Masih belum ada tanda-tanda nak bersalin. Braxton hicks pun tak merasa lagi ni. Harap sangat lah tak overdue lagi. Tengah berdoa sangat baby keluar sebelum EDD sebab tak nak kena induce lagi.

Walaupun badan ni dah rasa tak larat sangat dengan tidur malam tak lena (kadang-kadang tu terpaksa tidur duduk), siap fikir kalau induce, baby boleh keluar awal. Tapi sayang laaaa pulaaaa....

Haritu ada panggil makcik urut datang rumah untuk berurut sebab masa tu memang sakit sangat bahagian bawah perut. Rupanya makcik tu kata baby memang dah ke bawah, tapi kepala dia salah parking. Tu yang sakit. Dengan pengalaman mengurut makcik tu, dia cuba tolak baby untuk naik ke atas balik so that nanti bila baby tu turun balik, insyaAllah akan masuk betul-betul la. Tapi memang ajaib la juga. Lepas makcik tu urut je, selain rasa lega sangat satu badan yang dah crammed sebab tidur kena mengiring saja, jalan pun dah tak sakit. Alhamdulillah.

Weekend lepas, siap ajak suami untuk pergi berjalan sebab nak cepat bersalin. Kitorang pergi ekspo buku kat PWTC hari Sabtu. Hari Ahad pula pergi Big Bad Wolf. Berjalan sakan sampai lenguh kaki ni, tapi masih belum ada apa-apa tanda lagi.

Sayang betul baby dengan perut mumu dia ni kan? Tak nak keluar ke sayang oi?!

No comments:

Post a Comment