Telekung

Friday, June 27, 2014

Maybank Treats Fair 2014

Assalamualaikum,

Hai semuaaa!! Hehehe... berapa hari tak update blog sebab merajuk dengan blogspot. Nasib baik masalah dah selesai... rupa - rupanya ramai yang hadapi masalah yang sama macam cerita saya di entri ini. Hehehe...

Anyway, hari Ahad lepas, 22 June, saya ikut parents ke Maybank Treats Fair di Midvalley Exhibition Center (MVEC). Pukul 10.30pagi kami dah sampai sebab kalau datang lambat sikit, sure susah nak cari parking. Setiap tahun ada Maybank Treats Fair tapi ni first time saya pergi sejak pegang kad kredit sendiri. So, lebih kurang empat tahun berbelanja dan kumpul points, kali ni saya nak redeem point tersebut. Tak ada lah banyak mana pun point nya, sebab bukan kaki shopping. Tambahan pula, kredit limit sikit je. Hihihi.. :P

Dan hasil tangkapan saya? Stand mixer Kenwood yang bernilai RM369 saya dapat percuma hasil daripada tebusan points. Alhamdulillah...


Waktu nak pilih barang hari tu, bukan main pening lagi. Banyak sangat barang sampai rambang mata dan dengan orang semakin ramai terpaksa bersesak - sesak. Waktu mula - mula nampak stand mixer ni, terus jatuh cinta. Tapi tak ambil terus sebab nak jalan - jalan tempat lain dulu. Bila pergi booth lain, tengok barang lain asyik teringat je stand mixer tadi. Hahaha.

OH! Stand mixer yang cantik ni ada juga, tapi belum mampu. Harga RM2000 lebih. T_____T


Banyak sebenarnya company yang buka booth hari tu. Dari alatan elektrik yang heavy duty sampai sekecil - kecil barang seperti thermometer Omron pun ada. Booth yang menjual barangan gadget eletronik pun ada dan paling ramai. Hehe...


Dan booth yang wajib saya pergi ialah yang menjual permainan kanak - kanak. Kehkehkeh... tapi permainan ni saya beli sebab point dah tak cukup untuk redeem. :(


Permainan ketuk - ketuk tu, silinder warna warni tu susah nak tertanggal. Setakat hari ni, memang tak pernah tanggalkan kot sebab ketat. So insyaAllah kekal lama. Sebab dulu suami ada juga beli permainan serupa di Ikea untuk anak buah dia. Tapi sebab silinder berwarna tu senang dicabut, habis hilang.

So, tu jelah barangan yang berkenan. Yang lain - lain pun banyak yang berkenan... tapi kalau dah beli, mana pula nak letak kat rumah yang kecil tu pula kan? Hahaha...

Eh, aiskrim Baskin Robbin ni pun saya beli dengan redeem point. Hihi..


3 comments:

  1. Bestnya bolh dapat free .. aiskrim baskin robbin tue nampak best .. hehe

    ReplyDelete
  2. woohooo!! boleh bukak bisnes buat cake ala2 dlm IG thekitchenguardian :DDD

    ReplyDelete
  3. hi.. blog walking di sini..
    saya tag awak untuk liebster award

    ReplyDelete