Telekung

Wednesday, April 16, 2014

Tips Kekal Cergas di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum,

OK, hari ni kita back to business again! Hehe...

Topik hari ni masih lagi berkenaan bulan Ramadhan. Haihh.. macam dah tak sabar sangat je nak sambut Ramadhan? Hehehe... dah tentu lah. Sebab tahun lepas saya kena berpantang waktu bulan puasa. Rindu pula rasanya puasa di bulan Ramadhan instead of puasa bulan lain (qada' puasa.. Hehe..) So, disebabkan tahun ni pertama kali saya bakal berpuasa sebagai seorang ibu yang menyusu mestilah nak buat persiapan untuk kekal cergas dan bertenaga untuk terus melakukan ibadah.

Maka, saya sudah bersiap sedia dengan supplement dari Shaklee iaitu set Mighty 3 Gems. InsyaAllah kombinasi supplement ini mampu memberi dan mengekalkan tenaga sepanjang hari walaupun berpuasa.



Secara umumnya, kebaikan set ini ialah:
♦ Bertenaga sepanjang hari
♦ Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
♦ Memelihara kesihatan secara menyeluruh

Meal Shakes
  • Memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrien untuk kanak - kanak yang sedang membesar dan dewasa untuk kekal sihat dan kuat
  • Sumber pemakanan serat dan protein terbaik
  • Kaya dengan sumber kalsium
Performance Drink
  • OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar
ESP Soy Protein
  • Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung
  • Mebantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
  • ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam - jam lamanya
Dan set ini bukan sahaja untuk bulan puasa pun, set ini juga sesuai untuk semua golongan yang memerlukan tenaga dan penumpuan dalam membuat sesuatu perkara contohnya pelajar, pekerja dan mereka yang melakukan kerja - kerja berat. Maknanya, set ini memang sesuai untuk seisi keluarga dan bila - bila masa lah. :)

Untuk belian, boleh lah hubungi saya terus di 013-7319472 (Nadhira)


Saya Pengedar Sah Shaklee Anda,
Nadhira ♥
013-7319472

2 comments:

  1. bagus ni, sebab tak lama lagi bulan ramadhan bakal menjelma...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah! sangat bagus.. selain amalan sunnah iaitu memakan kurma... tambah supplemen pun ok.. ;)

      Delete