Telekung

Tuesday, April 1, 2014

Bulan April Bulan Promosi OsteMatrix!

Assalamualaikum...

Bulan Mac dah berlalu pergi. Alhamdulillah, ramai yang suka dengan kelebihan ESP. :)
Yang tak sempat beli waktu promosi, masih boleh buat pembelian bila - bila masa. Contact je saya, ok? ;)

Tapi kali ni saya nak berkongsi pula promosi bulan April -- iaitu promosi Ostematrix!! Seperti biasa, promosi beli 6 percuma 1.

Kalau nak bercerita tentang kebaikan kalsium ni, rasanya ramai yang dah tahu. Basically kalsium sangat lah penting untuk kekuatan tulang dan gigi -- dan tulang ini adalah untuk menyokong tubuh kita. Dan untuk pengetahuan semua, dalam setiap sel di badan kita ni menggunakan kalsium dalam kuantiti tertentu untuk menjalankan fungsinya. Maknanya, kalsium sangat penting untuk kesihatan keseluruhan. Jika kalsium intake tak mencukupi, kalsium dari tulang - tulang kita akan diserap untuk kegunaan sel.

Apa yang terjadi bila kalsium dari tulang dah diserap oleh sel -sel? Tulang anda akan mereput atau lebih dikenali sebagai osteoporosis! Biasanya tiada simptom yang jelas jika seseorang itu mengalami osteoporosis until dia mengalami keretakan tulang.  

Berikut adalah kuantiti kalsium yang diperlukan oleh kita

Table 1: Recommended Dietary Allowances (RDAs) for Calcium [1]
Age Male Female Pregnant Lactating
0–6 months*200 mg200 mg
7–12 months*260 mg260 mg
1–3 years700 mg700 mg
4–8 years1,000 mg1,000 mg
9–13 years1,300 mg1,300 mg
14–18 years1,300 mg1,300 mg1,300 mg1,300 mg
19–50 years1,000 mg1,000 mg1,000 mg1,000 mg
51–70 years1,000 mg1,200 mg
71+ years1,200 mg1,200 mg
* Adequate Intake (AI)

Oleh itu, untuk mendapatkan kuantiti kalsium yang mencukupi, Ostematrix ini insyaAllah mengandungi keperluan yang lengkap. Bagi mereka yang susah untuk minum susu, disarankan sangat - sangat untuk mengambil Ostematrix kerana ianya dalam bentuk pil dan mudah untuk ditelan.

Lelaki dan perempuan, kanak - kanak dan dewasa, semua perlukan kalsium dan ibu mengandung atau menyusu sangat lah digalakkan untuk consume ostematrix kerana anak kita memerlukan kalsium untuk pembesaran dan the only way anak kita mendapatkan kalsium adalah melalui ibu (ketika mengandung dan breastfeed). Sebab itu lah perempuan mudah dan cepat mendapat osteoporosis. Jangan tak percaya ada yang gigi hancur atau tertanggal ketika mengandung kerana kekurangan kalsium! :O

So, bagi mereka yang berminat, bolehlah hubungi saya. InsyaAllah saya akan guide anda cara makan yang betul. ;)


Saya pengedar sah Shaklee
Nadhira ♥
013-7319472

No comments:

Post a Comment