Telekung

Wednesday, May 28, 2014

Collagen Powder dari Shaklee

Assalamualaikum,

Tau tak saya dah mula buat persiapan raya? Tapi, persiapan raya tu bukan baju raya atau kuih raya. Saya excited beli Shaklee Collagen Powder sebab nak nampak berseri di hari raya nanti. Hahahahaha...

Ye lah... kalau pakai baju lawa - lawa, tapi muka pula nampak macam.... alahai. Tak best juga.
Lagipun, kan selalu orang cakap, "Kalau dah cantik tu, pakai apa pun nampak cantik..."
Nampak tak penting nya muka cantik berseri? :P

So, apakah yang terkandung dalam Collagen Powder dari Shaklee ni?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Sisik Ikan Merah (Red Snapper Scale) - sumber kolagen premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Biji Camellia Japonica - terdiri daripada asid oleik, satu omelien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Pfaffia - dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan Camellia japonica akan membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic (berperanan menghidrat tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin - memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin B - metabolisma karbohidrat, protin dan lemak untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C - menggalakan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.

Kekerang - Glucosamine ekstrak kekerangan penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus Acidophilus - membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


16 Fungsi Collagen Powder dari Shaklee ialah:

1.   Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
2.   Mengecilkan liang-liang roma
3.   Melembapkan kulit dan mengurangkan kekeringan kulit
4.   Mencerahkan dan menjadikan kulit bersih tanpa jeragat dan pigmentasi
5.   Mengembalikan keanjalan kulit
6.   Meningkatkan kekuatan sesendi dan memudahkan pergerakan otot-otot
7.   Meningkatkan fungsi organ-organ dalaman yang memerlukan Collagen
8.   Menyokong kalsium dalam tubuh dan mengurangkan kesan sakit belakang dan sendi
9.   Melembapkan rambut dan memelihara rambut dari bercabang
10. Menguatkan kuku dan menjadikan kuku sihat dan berwarna pink
11. Menegangkan kembali payudara dan punggung
12. Mengurangkan garis halus pada leher
14. Menguatkan gusi anda
15. Memelihara kornea mata anda daripada kering dan cepat letih
16. Menghilangkan lingkaran gelap bawah mata

Kalau berminat, boleh lah hubungi saya untuk buat pembelian atau boleh juga hubungi saya untuk sebarang pertanyaan. Harga bagi satu kotak Collagen Powder ini ialah RM298 dan mengandungi 15 sachet. Untuk mendapatkan penjimatan sehingga 20% sama ada untuk produk ini atau pun produk Shaklee yang lain, boleh daftar sebagai ahli. Dan yang lebih penting, produk Shaklee semestinya dijamin HALAL, insyaAllah. ;D
 

Jangan segan, jangan malu... hubungi saya di 013-7319472 (Nadhira).


Nanti, saya kongsikan hasil perubahan di muka saya. Hihihi.


013-7319472
Nadhira♥
Pengedar Sah Shaklee Pilihan Anda

2 comments:

  1. wah menarik ni... nanti nak review balik...ekekekekee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihih.. jom kita bertambah cantik.. hihi :P

      Delete