Telekung

Tuesday, May 20, 2014

The Liebster Award ~ Soalan Dari Aniesa Ahmad

Assalamualaikum,

Benda yang paling tak disangka - sangka...

ialah.....

... apabila blog di tag.....

Ye... sebab sepanjang menceburkan diri dalam dunia blogging, belum pernah orang tag saya. So, adakah ini rezeki? Hahaha... terima kasih adik Aniesa. Susah - susah je tag akak. Hahahaih... soalan yang diajukan agak mencabar. Tapi tak apa, kita cuba... hehe.

Bismillahirrahmanirrahim...

1.   Apa yang anda faham tentang '' KELUARGA'' ?
Keluarga ialah satu 'organisasi' yang mempunyai ayah, ibu dan anak/ anak - anak yang sentiasa dipenuhi dengan perasaan kasih sayang.

2.   Dalam banyak-banyak Blogger, Blogger mana yang paling anda suka ?

Yang paling suka ialah blogger Fatin Liyana, sebab dia comel? Hehe

3.   Kenapa anda berblogging ?
Asalnya berblogging kerana ingin menjadikan blog sebagai diary online. Tapi sekarang blog dijadikan sebagai medium untuk berniaga dan tambah kenalan.

4.   Video yang paling anda minati ? Alasan.

Video apa ye? Video berkenaan babies and animals, boleh? Sebab mereka ialah creatures yang paling comel dan innocent. Hehehe. Kalau video muzik, dah lama tak tengok. Hehehe.

5.    Antara ayah dan ibu yang mana paling anda takut ? Sebab ?
Mestilah ayah... sebab ayah garang. Walaupun dia bukan marah, tapi tone suara beliau mampu menggugurkan jantung dan air mata tak semena - mena. :P

6.   Diantara makan dan tidur, yang mana satu anda pilih ?
Makan!!... walaupun time tu tengah mengantuk, sanggup makan dulu bila makanan dah terhidang. Unless kalau dah tertidur tu, memang tidur terus lah. Heh

7.   Cikgu yang paling anda ingati . kenapa ?
Cikgu English - Teacher Khairul Bariyah aka Teacher KB. Sebab saya suka English and she was the coolest teacher I've ever remembered. Hehe

8.   Jika diberi peluang untuk mengundur masa ke masa lalu, apakah anda akan pulang ke masa lalu ?
If this question was asked few months back, maybe I will say yes. Tapi sekarang, saya akan jawab tidak sebab sekarang dah mula faham hikmahnya. ;)

9.   Apakah jasa sahabat, yang tidak pernah dilupakan ?
Ya Allah... lupaaaa... adakah ini bermakna saya tak kenang jasa atau kawan tak pernah berjasa? Hahaha

10.   Apakah yang ingin anda capai dalam masa 5 Tahun ?
Mempunyai sebuah rumah sendiri dan bisnes yang kukuh.

11.   Antara ilmu dan harta yang mana satu pilihan anda ?
Ilmu... sebab dengan ilmu kita boleh kumpul harta. Walaupun dengan harta kita boleh cari ilmu. Tapi peluang untuk mendapatkan ilmu dari seorang guru yang bagus tak selalu ada.

Fuuuhhh.. selesai sudah. Huhu.

OK... dan sekarang soalan dari saya pula....

1. Apakah achievement paling hebat sekali pernah korang achieve? Tak kisah la as a student ke, as a random citizen, as a worker etc.
2. Jika korang mempunyai hobi membaca, buku apa yang korang akan suggest orang lain untuk baca?
3. Ceritakan pengalaman paling menakutkan yang pernah korang hadapi.
4. Jika berpeluang, negara mana yang korang teringin sangat nak travel?
5. Permainan apa yang korang suka main? Bukan video / computer game, tapi real life game.
6. Pandai bermain alat muzik?
7. Apakah nasihat (dari sesiapa) yang paling korang tak boleh lupa?
8. Setiap kali baca blog, blog siapakah yang korang akan buka dulu atau yang korang bookmark as favorite?
9. Apakah perkara paling mengharukan seseorang pernah buat untuk korang?
10. Korang pernah curi - curi makan waktu puasa dulu - dulu tak? Haha
11. Apakah cita - cita korang?

Nak tag siapa ni? Tak tau lah. Tengok dalam blog list saya semua macam dah pernah tag je liebster award ni.
Nak tag lagi, kesian pula nak kena jawab banyak soalan.Siapa - siapa yang nak jawab, boleh la kot jawab soalan saya ni. Kot - kot salah satu soalan tu boleh jadi  idea untuk tulis next entry ke. Pun boleh la.. hehehe... nanti saya baca. :)

3 comments:

  1. Terima kasih akak sebab jawab . Terbaik jawapan dan soalan 9 paling susah orang nak jawab :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. tau takpe.. walaupun menaip soalan tu senang, tapi nak menjawab tu mmg susah.. tak hengat langsung. haha

      Delete
  2. Blogwalking here --- u've been tagged!!! =P
    http://www.rena-cruzee.blogspot.com/

    ReplyDelete