Telekung

Friday, May 23, 2014

Keistimewaan Shaklee Yang Buat Saya Terpikat :)

Assalamualaikum,

Dua hari dah tak online sebab Allah nak suruh saya rehat. Diserang selsema yang teruk, sampaikan terpaksa MC dua hari. Pergi klinik semata - mata nak MC tapi ubat yang doctor beri tak makan pun. Hehehe... saya cuma ambil Nutriferon dan Vitamin C sahaja untuk kuatkan semula imun dalam badan ni. Lagipun, semua nya dengan izin Allah juga kan? Asalkan kita usaha. :)

Ok, hari ni saya nak ceritakan tentang keistimewaan Shaklee. Kenapa saya pilih Shaklee at the first place? Sebab saya yakin bahawa Shaklee selamat, berkesan dan halal. Dan bila kita sendiri yakin dengan produk yang kita guna, lebih senang untuk kita berkongsi dengan orang lain kan?

Falsafah Produk Shaklee

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

 
  • TIDAK Mengandungi Paraben 
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin 
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang
Kalau kita nak beli barang untuk baby sekarang ni, mesti kita nak cari yang tiada paraben kan? Takkan lah kita pun tak nak selamat dari bahan paraben? Walaupun kebiasaannya dos paraben dalam sesuatu produk tu mengikut sukatan yang dibenarkan oleh kementerian kesihatan, tapi kalau kebanyakan produk mempunyai paraben, risau juga boleh jadi overdose. Kan?

So, ini adalah salah satu ikhtiar untuk kita kekal sihat dan selamat. ;)


Nadhira ♥
Pengedar Sah Shaklee Pilihan Anda
013-7319472

No comments:

Post a Comment