Telekung

Friday, May 16, 2014

Sì...Bon appetite! ;D

Assalamualaikum,

Sì.. Sì... hahaha. Tiba - tiba je nak speaking Italian. Perché? Amboi... semua nak di google translate. Haha. :P 

Perché? Kenapa?

Sebab nak cerita pasal makan pizza. Hihihi. Pizza Hut sekarang kan promosi Taste of Italy. Maka, haritu saya pun pergi lah ke Pizza Hut Wangsa Maju Seksyen 5, sebelah Aeon Big tu. Kan tempat tu besar, tapi waktu kami pergi Sabtu malam, full house kot. Semua pun malas masak dinner macam saya. Kahkah.

Mula - mula tak fikir pun nak ambil menu Taste of Italy. Tapi disebabkan time waiter letak menu, atas sekali tu pamphlet set baru, iman pun mula lah goyah. Maka, saya pun order lah set Taste of Italy ni.


So, apa yang saya pilih? Untuk pizza, kami pilih Romano Chicken Pizza. Pasta pula, Garlic Cream Fettucine dan third dish ialah Italiano Bruschetta (dalam set tu ada semua ni, termasuk air).


Setiap kali makan kat mana - mana fast food chain, jangan pernah percaya apa yang kita dapat akan sama macam apa yang kita tengok dalam iklan atau gambar. Baru aman hidup ni. Hahaha.

 Kalau tak silap, kuning kuning tu ialah labu. Sebab rasa dia sama macam labu. Hehehe. Betul la tu kot. :P


So, how was it?

From my experience, pizza ni macam kurang mengenyangkan dari pizza biasa kot. Selalu kalo saya makan pizza bulat saiz regular, dua slices je dah rasa kenyang. Tapi untuk pizza yang ini, saya boleh je nak habiskan the whole pizza (tamak? Yes. I know.. bahaha). Untuk Italiano Bruschetta tu saya tak sure apa sebenarnya atas roti tu. Rasa dia so-so. Tak pasti kalau Bruschetta asal memang rasa macam tu ke. Hehe. Dan fettucine itu rasa sedikit bland. Macam cair pula sos dia. I guess, nasib saya je kot. Chef dah penat masak untuk ramai pelanggan malam tu. Huhu.

Kalau korang dah cuba, cerita lah macam mana korang punya. Hehe.

Grazie. ;)

5 comments:

  1. hee..aah takpuas makan pizza dia....:')

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ada pizza dia kecik atau kite kite ni jenis kuat makan? hihihi

      Delete
  2. sodapppppnyaaa ~~~~ laparrrr ~~

    tag akak untuk liebster award . http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. kena liebster award plak... haha.. ok.. insyaAllah cuba buat satu entry.. hehe

      Delete
  3. Ahahahaha tapi eka suka plak pizza ni, semalam rasa macam kenyang plak. sebab memang makan sungguh2. tapi pizza awak nampak menarik lak dari saye punya, maybe gulungan ayam tu kot hakhakhak tapi bayam awka pon lagi banyak.

    ha ah pasta yg awal pilih tu ada labu.

    ReplyDelete