Telekung

Monday, May 5, 2014

Homemade Masker

Assalamualaikum,

Hehehe. Selamat hari Isnin semua! Walaupun dah lepas waktu lunch, tapi mood nak berblogging masih tak datang lagi. Niat nak cerita pasal Pesta Buku kat PWTC pun terbantut sebab lupa nak transfer gambar ke laptop. So, marilah kita bercerita tentang kecantikan.

Siapa lah yang tak suka bercantik - cantik kan? Kalau hujung minggu tu tak ada buat apa, check dapur bahan - bahan lengkap (sebab tak perlu bahan yang banyak sangat), so boleh lah kita buat masker ni. Hihihi.


Saya pernah buat oat + yogurt + madu ni. Lepas tu saya pakaikan masker kat muka suami. Lepas cuci, dia kata best. Tapi waktu tu zaman berdua. Dah ada anak ni, tak menyempat nak buat. Haha.



Haa... senang kan? Semua bahan ada kat dapur. Kalau sesiapa yang ada ESP tu pun boleh la buat masker juga. ESP + yogurt pun dah cukup. Kalau nak tambah madu ke, oat ke, apa - apa la yang korang rasa sedap, pun boleh. Hahaha. Macam nak makan pula ye?

Selamat mencuba! ;)

4 comments:

  1. iolss pun suka jer buat mask sendiri ni bila weekend NS... memang best...dan menjimatkan duit lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan.. sbnanye bole je buat sendiri. antara rajin dgn tak je. haha

      Delete
  2. ada banyak je bahan semulajadi untuk penjagaan kulit kan...SA pun dh jarang memaskerkan muka ni....sekarang lagi jarang sebab muka tgh banyak jerawat naik...SA alergic ngan panas la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, mcm2 boleh guna buat masker. kalau tengah byk jerawat, boleh kot kalau nk buat masker guna yg oat+yogurt+honey. takpun letak yogurt sejuk je. :)

      Delete